Wielerarts Van Thienen geeft aan hoeveel renners wellicht ketonen gebruiken

Wielerarts Van Thienen geeft aan hoeveel renners wellicht ketonen gebruiken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het onderzoek van professor Peter Hespel naar ketonen doet heel wat stof opwaaien. Iemand die al langere tijd met Hespel samenwerkt, is wielerarts Ruud Van Thienen. Die was met Hespel al eens te gast bij MNM, begeleidde ook Victor Campenaerts bij het uurrecord en werkte mee aan dit ferme onderzoek.

Van Thienen komt bij Sporza nog eens terug op het voordeel dat wielrenners uit het gebruik van ketonen kunnen halen. "Ketonen worden vooral geroemd als brandstof, maar het blijkt ook de hersenen en zenuwcellen te beschermen. Waarschijnlijk verklaart dat waarom je geen vermoeidheid voelt bij de training", denkt Van Thienen.

100 DOLLAR PER DAG

Hoeveel renners zouden er nu beroep op doen? "Bijna elke atleet kent het en weet hoe het werkt, maar ik denk dat het nog altijd een minderheid is die het gebruikt. Ik schat dat zo'n 10 à 15% het zich kan veroorloven, want het kost tot 100 dollar per dag."

Het is wel mogelijk dat die prijs niet zo hoog blijft. "Ik ben zeker dat de prijs snel zal zakken, want de vraag wordt steeds groter. Als er nog een 2de speler op de markt komt en er dus meer concurrentie is, zal de prijs trouwens sowieso zakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties