Ook concurrentie heeft het stilaan in de mot: "Roglic was gewoon te sterk"
Redactie
| 0 reacties

Grossschartner kon niet op tegen Roglic in koninginnenrit in Romandië

Ook concurrentie heeft het stilaan in de mot: "Roglic was gewoon te sterk"
Foto: © photonews

Op de laatste dag van de Ronde van Romandië krijgen we weer het beeld van de tijdrijder Roglic te zien in de tijdrit in en rond Genève. Als sterkste tijdrijder onder de klimmers zou het niet onlogisch zijn als de kopman van Jumbo-Visma de eindzege pakt. Bergop bleek hij alvast de sterkste.

Daar kon ook een verrassende move van Felix Grossschartner aan het einde van de koninginnenrit niets aan verhelpen. Grossschartner is één van de renners die aan het excelleren is bij Bora-Hansgrohe. De Oostenrijker won eerder dit jaar al een etappe in de Ronde van Turkije en deed in de Ronde van Romandië opnieuw een gooi naar een ritzege.

SLOTKLIM OPNIEUW BESLISSEND

"Doordat het een korte rit was, was het een snelle koers. Zoals altijd gebeurde het allemaal op de laatste klim", vertelde Grossschartner. 'Emu' Buchmann en ik waren in staat om altijd in goede positie te zitten in de eerste groep, nadat het team ons perfect had afgezet."

Op de Torgon was het dan tijd om de troeven op tafel te gooien met een verrassende aanval, net voor de grote favorieten aan hun sprint begonnen. Aan Roglic was echter niets te doen. "Kort voor de finish heb ik het tempo verhoogd. Ik voelde me goed en wilde iets proberen. Maar Roglic was gewoon te sterk. Al ben ik wel tevreden met mijn prestatie hier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties