Colombiaans toptalent verhuist met onmiddellijke ingang naar Education First

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Colombiaans toptalent verhuist met onmiddellijke ingang naar Education First
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Colombiaanse renner Sergio Higuita verkast per direct naar het Amerikaanse Education First. Dat heeft de ploeg zelf bekendgemaakt. Het 21-jarige talent maakt de overstap van het Baskische Team Euskadi.

Sergio Higuita (uiterst links op de foto, red.) maakt per direct de overstap van Euskadi naar de ploeg van Sep Vanmarcke. "Sergio is een uitzonderlijk talent", zegt teammanager Jonathan Vaughters, die Higuita al sinds de Ronde van Colombia van 2018 volgt. Daar won de jonge Colombiaan een rit en schreef hij het jongerenklassement op zijn naam. 

"Hij staat zelden niet op het podium in een wedstrijd die bergop eindigt. We zijn dus blij dat de UCI het fiat gegeven heeft om hem vroeger naar onze ploeg te halen", aldus Vaughters. 

Familie

"Er waren enkele ploegen in mij geïnteresseerd, maar de meeste interesse kwam van EF", zegt Higuita zelf. "Het is een ploeg die samenwerkt als een familie. Voor mij is het belangrijk om gelukkig op de fiets te zitten."

Dit seizoen verzamelde Higuita al enkele top 10-noteringen. De klimmer werd 3e in de GP Miguel Indurain, 7e in de eindstand van de Ruta del Sol en 13e in de Ronde van Valencia. 



 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties