Colombiaans toptalent verhuist met onmiddellijke ingang naar Education First
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Jonge Colombiaan Sergio Higuita maakt per direct de overstap naar Education First

Colombiaans toptalent verhuist met onmiddellijke ingang naar Education First
Foto: © photonews

De Colombiaanse renner Sergio Higuita verkast per direct naar het Amerikaanse Education First. Dat heeft de ploeg zelf bekendgemaakt. Het 21-jarige talent maakt de overstap van het Baskische Team Euskadi.

Sergio Higuita (uiterst links op de foto, red.) maakt per direct de overstap van Euskadi naar de ploeg van Sep Vanmarcke. "Sergio is een uitzonderlijk talent", zegt teammanager Jonathan Vaughters, die Higuita al sinds de Ronde van Colombia van 2018 volgt. Daar won de jonge Colombiaan een rit en schreef hij het jongerenklassement op zijn naam. 

"Hij staat zelden niet op het podium in een wedstrijd die bergop eindigt. We zijn dus blij dat de UCI het fiat gegeven heeft om hem vroeger naar onze ploeg te halen", aldus Vaughters. 

Familie

"Er waren enkele ploegen in mij geïnteresseerd, maar de meeste interesse kwam van EF", zegt Higuita zelf. "Het is een ploeg die samenwerkt als een familie. Voor mij is het belangrijk om gelukkig op de fiets te zitten."

Dit seizoen verzamelde Higuita al enkele top 10-noteringen. De klimmer werd 3e in de GP Miguel Indurain, 7e in de eindstand van de Ruta del Sol en 13e in de Ronde van Valencia.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/01/2021 - 31/01/2021 WK Veldrijden
03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties