Dimension Data klaar voor Giro: sprints voor Nizzolo, jonge Australiër uit op revanche na 2018

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Dimension Data klaar voor Giro: sprints voor Nizzolo, jonge Australiër uit op revanche na 2018
Foto: © photonews

De achtkoppige selectie voor de Giro staat ook op papier bij Dimension Data. Giacomo Nizzolo kan voor sprintsuccessen zorgen. De leider voor het klassement is de jonge Ben O'Connor, die nog een eitje te pellen heeft met de Giro.

Vorig jaar was de nu 23-jarige Australiër op weg een knappe notering in de top 10, tot hij zwaar ten val kwam. "Ik heb nog iets recht te zetten in de Giro", zegt O'Connor. "Ik mik op het algemene klassement en misschien zelfs de jongerentrui. Ik kijk er erg naar uit."

Nizzolo gaat dan weer op zoek naar een ritzege voor eigen volk in zijn eerste grote ronde voor de Zuid-Afrikaanse formatie. In de zes keer dat hij deelnam, stond de Italiaan telkens minstens één keer op het podium. "Zoals elk jaar is de Giro één van de grootste doelen van het seizoen voor mij", aldus Nizzolo. "Er zijn meer concurrenten dan de voorbije jaren in het sprintwerk, maar ik ben er klaar voor."

De selectie van Dimension Data voor de Ronde van Italië: Danilo Wyss, Mark Renshaw, Giacomo Nizzolo, Ben O'Connor, Ryan Gibbons, Scott Davies, Enrico Gasparotto en Amanuel Ghebreigzhabier
 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties