Jenthe Biermans verklaart laattijdige Giro-selectie: "Ik ben zo blij als een kind"

Katusha stuurt Jenthe Biermans als lead out naar Ronde van Italië

Jenthe Biermans verklaart laattijdige Giro-selectie: "Ik ben zo blij als een kind"
Foto: © photonews

Er gaat in extremis nog een extra Belg deelnemen aan de Ronde van Italië. Het zag er niet naar uit dat Katusha in de Giro beroep ging doen op Jenthe Biermans, maar een sterke Ronde van Yorkshire heeft de ploegleiding overtuigd. Met een blije Biermans tot gevolg.

"Vrijdagavond begon de staf met mij over de Giro te praten" doet onze landgenoot in Gazet van Antwerpen uit de doeken hoe de beslissing tot stand kwam. "De aanleiding was dat ik Rick Zabel in de regen perfect had afgezet voor de massaspurt die hij won. De leiding was in de wolken."

LEAD OUT VAN HALLER

Biermans komt erbij. Dan is er dus ook iemand die zijn plaats verloren ziet gaan. "Ik kom in de plaats van Mads Würtz Schmidt. De staf vindt dat ik als lead out van Haller iets constanter ben. Ik ben zo blij als een kind. Mijn taak bestaat erin Haller af te zetten voor de massaspurten. Als het kan, probeer ik in de slotweek nog een handje toe te steken voor Zakarin."

Indien hij het hele jaar gezond en wel had kunnen blijven, had Biermans misschien wel al langer zijn waarde voor het team kunnen bewijzen. "Door omstandigheden was mijn voorjaar minder. Ik was heel goed in Tirreno-Adriatico, maar viel zwaar in Nokere Koerse. Sinds de Scheldeprijs ben ik op dreef."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties