Kanshebbers op wereldtitel in 2020 weten in welke wedstrijd ze parcours al eens kunnen testen

Kanshebbers op wereldtitel in 2020 weten in welke wedstrijd ze parcours al eens kunnen testen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Rui Costa won in 2014 als toenmalig wereldkampioen al een etappe met start in Martigny. Dat is ook de plaats waar in 2020 het wereldkampioenschap zal plaatsvinden. Het betrof destijds een rit in de Ronde van Zwitserland. Volgend jaar zal het WK-parcours opgenomen worden in de Ronde van Romandië.

Dit jaar trokken heel wat renners die al eens over het WK-parcours wilden rijden, naar de Ronde van Yorkshire. Is het eind dit jaar aan de klassieke types, dan is het in 2020 aan de klimmers. Ook zij ktijgen de kans om voorafgaand aan het WK het parcours al eens te testen in wedstrijdomstandigheden.

Het parcours van het WK in Martigny zal volgend jaar immers opgenomen worden in de Ronde van Romandië.  De tweede rit in de Ronde van Romandië zal dan starten in Aigle en aankomen in Martigny. Zo hoopt de organisatie van die wedstrijd ook enkele renners die anders niet zouden deelnemen te overtuigen om dat nu wel te doen.

LOODZWAAR WK

In elk geval belooft het in 2020 een loodzwaar wereldkampioenschap te worden. Scherprechter is immers de Col de la Petite Forclaz en die is niet van de poes. Dat is een beklimming van bijna vier kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van meer dan tien procent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties