Lotto Soudal-ploegleider blikt vooruit op Giro: "Tevreden met één ritzege, maar moeten lat hoger durven leggen"
Redactie
| 0 reacties

Ploegleider Bart Leysen (Lotto Soudal) wil voor minstens één ritzege gaan in de Giro

Lotto Soudal-ploegleider blikt vooruit op Giro: "Tevreden met één ritzege, maar moeten lat hoger durven leggen"
Foto: © photonews

De selectie van Lotto Soudal voor de Giro - met daarbij onder meer sprinter Caleb Ewan en vijf Belgen - is al sinds vorige week bekend. Ploegleider Bart Leysen blikt vooruit op de rol die zijn renners de komende drie weken kunnen spelen.

Ewan lijkt op papier de grootste kanshebber om Lotto Soudal een ritzege te bezorgen. "Met Ewan hebben we een topsprinter in onze rangen", vertelt Leysen. "In de eerste anderhalve week zie ik zeker zes kansen op een massasprint. Elke rit waarin Caleb Ewan kan sprinten voor de overwinning moeten we benutten."

Sprintvoorbereiding

De 33-jarige Roger Kluge zal Ewan gidsen, Jasper De Buyst moet dan weer de lead-out van de pocketsprinter zijn. "Zowel Roger als Jasper weten bijzonder goed wanneer het tijd is om op te schuiven en kunnen Ewan in een perfecte positie afzetten. Ook Tosh Van der Sande voelt die sprintvoorbereiding op het juiste moment aan. Hij kan ook de rol van lead-out overnemen van Jasper", zegt de ploegleider. 

Drie tijdritten

Drie tijdritten in de Giro: dat is natuurlijk iets voor tijdrijder Victor Campenaerts. "De laatste opdracht tegen de klok sluit waarschijnlijk het best aan op zijn capaciteiten, maar ook tijdens de eerste twee zal de Europese tijdritkampioen er alles aan doen om zo dicht mogelijk te eindigen."

Eeuwige aanvallerMet

Eeuwige aanvaller Thomas De Gendt rijdt dan weer zijn eerste van drie grote rondes dit seizoen. "Thomas zal indien nodig wel zijn deel van het werk doen in dienst van Caleb, maar hij krijgt uiteraard ook een vrije rol tijdens de overgangsetappes of eventueel de ritten in het hooggebergte. De meeste punten voor de bergtrui zijn te verdienen tijdens de laatste week maar Thomas heeft vooral ook de kwaliteiten om voor een ritzege te gaan."

Het grote doel is dus een ritzege pakken. Met ook jong Jelle Vanendert en Adam Hansen in een meer vrije rol in de ploeg. "Onze Giro-selectie bouwde al serieus wat ervaring op in Grote Rondes en is in de breedte heel sterk. Met één ritoverwinning aan het eind ben ik een tevreden man, maar we moeten de lat hoger durven te leggen", besluit Leysen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties