Tim Wellens blikt vooruit op Giro van Lotto Soudal én duidt zijn kanshebber voor eindwinst aan
Redactie
| 2 reacties

Tim Wellens hoopt op eindzege van Tom Dumoulin in de Giro

Tim Wellens blikt vooruit op Giro van Lotto Soudal én duidt zijn kanshebber voor eindwinst aan
Foto: © photonews

Tim Wellens mag dan wel een dubbele ritwinnaar zijn in de Giro, toch komt hij er dit jaar niet aan de start. Dat heeft natuurlijk alles met de Tour en Le Grand Départ in Brussel te maken. De Truienaar van Lotto Soudal blikt vooruit op de Giro en gunt Tom Dumoulin (Sunweb) een nieuwe eindzege.

Geen Giro, wél Tour

Geen Giro, wel de volledige focus op de Tour bij Wellens. "Ik ga in de Tour probéren een rit te winnen", vertelt Wellens in HLN. "Heel moeilijk en ik heb geen idee waar of wanneer ik het zou kunnen doen, anders zou ik het wel zeggen. Het is nog even hé?"

Lotto Soudal trekt met verschillende speerpunten naar de Ronde van Italië. Wellens verwacht dus zeker iets van sprinter Caleb Ewan en zijn maatje Thomas De Gendt. "Ewan blijft een van de snelste spurters in de wereld, met hem hebben we de grootste kans op een ritzege. En met Thomas zit je eigenlijk altijd en overal goed. Hij zal heel veel in beeld zijn, wie weet in de blauwe trui", doelt hij op het bergklassement. 

En dan vergeet de Limburger zelfs even werelduurrecordhouder Victor Campenaerts. "Rijdt hij de Giro? Ja, dan heeft ook hij een grote kans op een ritzege natuurlijk. Dat hij zelf schrik heeft van Roglic? Die gaat voor het klassement en kan zich dus geen mindere dag permitteren. Da’s Victors grote voordeel. Hij kan het de dag voor zo’n tijdrit gerust wat kalmer aan doen", klinkt het. 

"Hopelijk doet Tom Dumoulin het"

Bij Lotto Soudal hebben ze een sprinter, tijdrijder en een aanvaller. Geen klassementsman. Wie mag van Wellens de Giro dan winnen? "Hopelijk doet Tom Dumoulin het. Ik heb een erg goede band met hem. Tom is een heel sympathieke renner, ik wens hem alle succes toe. Ook Roglic gun ik het wel", besluit Wellens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties