WK-verkenning maakt één en ander duidelijk: "Zal jongens moeten teleurstellen die te goed zijn"

WK-verkenning maakt één en ander duidelijk: "Zal jongens moeten teleurstellen die te goed zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen Wout van Aert op de verkenning van het WK-parcours door Belgian Cycling. Wel Oliver Naesen, Yves Lampaert en bondscoach Rik Verbrugghe. Die laatste heeft nu een beter beeld van hoe hij zijn selectie gaat vormen. Bij het maken van zijn keuzes zal hij vooral denken aan het collectief.

"Ik heb genoeg gezien om te weten welke selectie ik moet maken voor het WK", zegt de bondscoach aan Het Nieuwsblad. "Ik had die al een beetje in mijn hoofd, maar deze verkenning bevestigt wat ik al had gehoord. Ik zal veel jongens moeten teleurstellen. Ik ga geen keuzes maken op basis van palmares, ik moet naar Yorkshire trekken met een ploeg die sterk is in de breedte."

Voornamelijk omdat Verbrugghe mee de koers wil maken. "Het is een koers die je in handen moet pakken, dan ben je in het voordeel. Je kan moeilijk vragen aan een topper of pseudo-kopman om in het begin van de koers al op kop te rijden. Je moet een gebalanceerde selectie maken en dan zal ik enkele jongens moeten teleurstellen die te goed zijn om bepaald werk te verrichten."

ALAPHILIPPE TOPFAVORIET

Ook de renners die mee waren, hadden hun mening. "Het doet me een beetje denken aan de GP Quebec", zegt Naesen. "Ik hoop dat ik geselecteerd word. Veel Belgen zullen naar hier kunnen komen." Lampaert duidt al meteen een topfavoriet aan. "Alaphilippe is voor mij de grote favoriet, maar wij Belgen kunnen zeker een rol spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties