AG2R trekt met ex-renner van Lotto als co-kopman naar de Giro

AG2R trekt met ex-renner van Lotto als co-kopman naar de Giro
Foto: © photonews

Bij AG2R toch nog één andere naam dan verwacht in de definitieve selectie voor de Ronde van Italië. De Franse ploeg neemt Larry Warbasse mee in plaats van Geoffrey Bouchard. Aan de rolverdeling wordt niet meer geraakt: Tony Gallopin en Alexis Vuillermoz zullen de beschermde renners zijn.

"Alexis wilde zijn programma veranderen en terugkeren naar de Giro, vijf jaar na zijn laatste deelname. Zijn progressie werd een halt toegeroepen door een val in Tirreno-Adriatico. Maar tijdens de Ronde van de Alpen heeft hij bewezen niet ver verwijderd te zijn van zijn beste vorm", zegt sportdirecteur Laurent Biondi op de site van de ploeg.

GALLOPIN KAN VOOR KLASSEMENT GAAN

"Doorheen hun carrière hebben zowel Alexis Vuillermoz als Tony Gallopin bewezen dat ze in grote ronden overwinning kunnen behalen. Tony heeft vorig jaar in de Vuelta bewezen dat hij in staat is om te koersen voor een klassement in een wedstrijd van drie weken. Hij is een hele professionele coureur en ik ben zeker dat hij voorbereid zal zijn op de lastigste ritten", meent teammanager Vincent Lavenu dan weer.

Van 2014 tot 2017 reed Gallopin nog voor Lotto. Hij krijgt naast Vuillermoz de volgende ploegmaats mee naar de Giro: François Bidard, Nico Denz, Hubert Dupont, Ben Gastauer, Nans Peters en dus ook voormalig Amerikaans kampioen Larry Warbasse. Die laatste moet de wegkapitein van de ploeg worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties