Alsof het nog niet onvoorspelbaar genoeg was: Team Ineos gaat het over andere boeg moeten gooien
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Team Ineos met andere koerswijze dan voorzien in Ronde van Italië

Alsof het nog niet onvoorspelbaar genoeg was: Team Ineos gaat het over andere boeg moeten gooien
Foto: © photonews

Een lastig parcours met het zwaartepunt richting het einde, een hele rist kanshebbers of toch renners die denken kans te maken: de Giro heeft alles om een prachtige grote ronde te worden. En dan ligt het nog meer wagenwijd open door de aanpassingen die Team Ineos moet maken.

Dat komt uiteraard door de sleutelbeenbreuk en het afzeggen van Bernal, wat op zich uiteraard zeer te betreuren valt. Hem wensen we natuurlijk een spoedig herstel. Maar zijn afwezigheid en vooral de invloed hiervan op de manier waarop zijn team de koers gaat aanvatten, is wel een extra element dat tot een open koers kan leiden.

Want Sky - nu Ineos - is wel die ploeg die de jongste jaren vele grote ronden naar zijn hand zette, domineerde en in een houtgreep had. Het schuift nu youngsters Geoghegan Hart en Sivakov naar voren. Dat ze met hen dit jaar de Giro niet gaan winnen, beseffen ze bij Ineos ook wel. Al wil dat niet zeggen dat je niet voor een goed klassement kan gaan.

Toch zorgt dat al voor een heuse verandering in de manier van koersen. Het zal atypisch Sky zijn. Niet vooraan het peloton beuken een hele dag aan een stuk. Ze zullen het allemaal wat bekijken en aanvoelen wat de opportuniteiten zijn. Nu moet wel gezegd: de dominantie van Sky doorheen de wedstrijd is in de Giro sowieso niet hetzelfde als in de Tour.

DE TOUR NOG ALTIJD BELANGRIJKER

Logisch, want de focus van de ploeg ligt zo nadrukkelijk op de Ronde van Frankrijk dat daar echt hun allerbeste renners ingezet worden, vaak allen op het beste van hun kunnen. Het feit dat ze niemand uit de voorziene Tourselectie haalden als vervanger van Bernal, maakt nog eens duidelijk welke wedstrijd de voorkeur van de ploeg wegdraagt.

RENNERS IN STEUN MOGEN DROMEN VAN MEER

Tegenstanders moeten van Team Ineos niet wakker liggen en tegelijkertijd moet de Britse ploeg de verantwoordelijkheid van de koers niet op zijn schouders dragen: het kan zijn jonge talenten laten meeschuiven en beschikt ook nog over andere renners die meer in hun sas hebben dan enkel ondersteunen, zoals Ivan Sosa en Sebastian Henao.

Vanuit die ontspannen houding goede resultaten hoopt het team goede resultaten neerzetten. Dat is niet eens een onrealistische ambitie. Maar hoe ze het ook draaien of keren: het zal in elk geval op een andere manier zijn dan ze gewend zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties