Bondscoach Verbrugghe wil op WK-tijdrit weer op medaille mikken en denkt ook aan Evenepoel
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Rik Verbrugghe denkt na over tweede rijder voor WK-tijdrit

Bondscoach Verbrugghe wil op WK-tijdrit weer op medaille mikken en denkt ook aan Evenepoel
Foto: © photonews

Bij de verkenning van het WK-parcours in Yorkshire heeft Rik Verbrugghe zich niet enkel een beeld gevormd over de wegrit, maar ook over de tijdrit. Victor Campenaerts is uiteraard een zekerheid. Yves Lampaert is de eerstvolgende keuze, maar Remco Evenepoel kan ook.

Met Campenaerts heeft België een realistische hoop op een medaille. "Kan Victor opnieuw een bronzen medaille behalen? Een goede Campenaerts kan hier zeker opnieuw op het podium eindigen", zegt de bondscoach aan Sporza. "Ik geloof daar in, maar je moet je echt wel heel goed voorbereiden op dit parcours. De eerste 15 kilometer zijn relatief vlak. Daarna gaat het voortdurend op en af."

Verbrugghe heeft wel een beslissing te nemen, want Lampaert wil vooral op de wegrit focussen. "Het liefst van al trek je met de twee beste tijdrijders naar het WK. Maar het is nog te vroeg om een selectie te maken. Er staan veel opties open."

EVENEPOEL BIJ PROFS OF BELOFTEN?

Eén van die opties is zowaar Remco Evenepoel. "Daar is al over nagedacht. Het is geen eenvoudige kwestie. Als we hem nu selecteren voor de profs, mag hij niet meer deelnemen aan het WK voor beloften nadien. Natuurlijk, als je zijn tijdrit ziet in de Ronde van Romandië waar hij 15de wordt, dan is dat zeker niet slecht. Er is nog tijd genoeg om te beslissen. En volgend jaar vindt Remco een WK-parcours dat heel lastig is en hem goed ligt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties