Gevolg van het rijden van drie grote ronden: blik op zijn verdere kalender bezorgt Thomas De Gendt 'vreemd gevoel'

Gevolg van het rijden van drie grote ronden: blik op zijn verdere kalender bezorgt Thomas De Gendt 'vreemd gevoel'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

We hebben van Thomas De Gendt al menig huzarenstukje gezien. Het feit dat hij dit jaar de drie grote ronden gaat rijden, is er eigenlijk ook al één op zich. Het voelt ook allemaal wat vreemd aan, zo zegt De Gendt, wanneer hij een blik werpt op zijn kalender.

Dat laat de renner van Lotto-Soudal weten op sociale media. "Het is een vreemd gevoel. Die enige koersen die me resteren dit jaar zijn 63 etappes in grote ronden en de nationale kampioenschappen. Plus minus nog tienduizend wedstrijdkilometers te gaan", besluit De Gendt.

Na er nog eens goed te hebben over nagedacht, ziet de bergkoning van de Vuelta er toch het positieve van in. "Als je het vanuit een ander perspectief bekijkt: als ik nog een tweede koers win dit jaar, zal het een rit zijn in een grote ronde of een nationale titel. Daar kan ik wel mee leven."

De Gendt reed dit jaar al als eerste over de meet in de Ronde van Catalonië. In diezelfde rittenkoers slaagde hij er ook wel in om de bergtrui mee naar huis te nemen. Dat laatste had hij eerder dit jaar ook al gedaan in Parijs-Nice.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties