Giro-favorieten keken mekaar al wel eens in de ogen: Roglic en Lopez mogen blaken van vertrouwen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Roglic en Lopez komen als winnaars uit de duels der Giro-favorieten

Giro-favorieten keken mekaar al wel eens in de ogen: Roglic en Lopez mogen blaken van vertrouwen
Foto: © photonews

Met nog enkele dagen te gaan voor de start van de Giro zijn de grootste favorieten wel bekend. Roglic, Dumoulin, Yates en Lopez zijn de mannen die het vaakst genoemd worden. Maar hoe heeft dat viertal gepresteerd tot dusver? Er is wel degelijk al sprake geweest van duels tussen hen.

De vier favorieten kunnen meteen opgedeeld worden in twee duo's. Dat heeft te maken met de wedstrijden die ze uitgekozen hebben dit voorjaar. Miguel Angel Lopez en Simon Yates hebben allebei Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië gereden. Ze kwamen dus wel mekaar tegen, maar namen het nog geen enkele keer op tegen Roglic en/of Dumoulin.

Roglic - Dumoulin 4-1

Omgekeerd telt dat uiteraard evengoed. De kopmannen van respectievelijk Jumbo-Visma en Sunweb passeerden langs de UAE Tour en Tirreno-Adriatico. Laten we daar dus al iets dieper op ingaan. De UAE Tour was uiteraard heel vroeg, in februari nog. De rit naar de Jebel Hafeet was wel al een pittige test.

Roglic eindigde helemaal voorin en moest in een sprint met drie enkel het hoofd buigen voor Valverde. Dumoulin werd op 44 seconden gereden. In de voorlaatste etappe eindigde ze allebei in een elitegroepje. Roglic won de sprint en dus ook de etappe. De Sloveen bleef Dumoulin nipt voor.

In de Tirreno was de rit naar Fossombrone behoorlijk zwaar. Roglic sprintte in een kopgroep van vier voor de overwinning. Enkel Lutsenko moest hij voor zich dulden. Dumoulin eindigde in een groepje op 23 seconden. De volgende dag liepen de verschillen aardig op. Roglic werd derde, Dumoulin finishte 43 seconden later als vierde. De Nederlander was in de afsluitende tijdrit wel 5 secondjes sneller.

Lopez - Yates 4-2

Dan naar dat andere duel. Een eerste gelegenheid om de kwaliteiten als ronderenner te laten zien, was er in Parijs-Nice in de tijdrit in Barbentane. Lopez staat niet meteen bekend als grote tijdrijder en speelde geen rol van betekenis. Yates daarentegen reed de snelste tijd.

De Col du Turini was wel iets voor Lopez: de Colombiaan werd tweede achter Martinez en klom veertien seconden rapper dan Yates, die vierde werd. Ook de slotrit was behoorlijk pittig. Lopez liet begaan en verloor meer dan acht minuten. Yates reed die dag naar een achtste plaats. 

In de Ronde van Catalonië was het alle troeven op tafel gooien op de Valter 2000. Lopez eindigde meer dan anderhalve minuut voor Yates. Op La Molina was de man van Astana ritwinnaar. De achterstand van Yates was weer aanzienlijk: 54 seconden. In de slotrit naar Barcelona gaf de Brit nog eens anderhalve minuut toe.

De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat zijn ploeg in deze wedstrijd vooral de kaart van zijn broer koos. Maar ook die kon Lopez niet van eindwinst houden in Catalonië. Sowieso gaat die eindzege hem het nodige vertrouwen gegeven hebben voor de Giro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties