'Koning van Californië' Peter Sagan krijgt sterke mannen mee naar Amerika

Peter Sagan kan met sterke ploeg op zoek naar nog meer zeges in Californië

'Koning van Californië' Peter Sagan krijgt sterke mannen mee naar Amerika
Foto: © photonews

Peter Sagan kent voorlopig een teleurstellend jaar, maar de Slovaak hoeft niet te panikeren. De Ronde van Californië komt er immers aan en daar is hij altijd goed. Sagan won in deze rittenkoers al maar liefst zestien etappes - niemand deed ooit beter - en kan nog op zoek naar meer triomfen.

Wat zeker in zijn voordeel spreekt, is dat hij beschikt over een sterke ploeg. Bora-Hansgrohe heeft zich dit jaar al getoond als een sterk collectief dat op alle fronten kan meestrijden. Daarom is Sagan ook niet de enige topper in de selectie van Bora voor Californië. Maximilian Schachmann, tijdens de Ardennenklassiekers goed voor mooie ereplaatsen, trekt mee naar Amerika.

OOK BROERTJE SAGAN MEE

Naast de Duitser is er ook nog de ervaren Daniel Oss, die kan fungeren als een goede luitenant voor Sagan. Felix Grossschartner verkeert eveneens in prima vorm. Voorts gaat ook Juraj Sagan mee en komen ook Erik Baska en Oscar Gatto aan de start.

Terwijl vele ogen gericht zullen zijn op de Giro, zal Bora-Hansgrohe dus zeker ook in de Ronde van Californië willen scoren. De start is voor zondag 12 mei in Sacramento. Eindigen doet de rittenkoers een kleine week later op zaterdag 18 mei met een rit naar Pasadena.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties