Logische keuze Ineos? "Alleen Van der Poel zou je van zijn mountainbike kunnen plukken en in de Giro droppen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 14 reacties

Merijn Casteleyn vindt het logisch dat jongeren bij Team Ineos hun kans krijgen

Logische keuze Ineos? "Alleen Van der Poel zou je van zijn mountainbike kunnen plukken en in de Giro droppen"
Foto: © photonews

Het fenomeen Mathieu van der Poel heeft op iedereen een diepe indruk nagelaten, zo ook op wielerverslaggever Merijn Casteleyn. Die verwijst al grappend - vermoeden we - naar de Nederlandse alleskunner bij het bespreken van het dilemma waar Team Ineos voor stond na het uitvallen van Bernal.

Die laatste zou als kopman aan de Giro beginnen, maar brak op training zijn sleutelbeen. Team Ineos trekt nu de kaart van de jeugd. "Sivakov kan een revelatie worden", zegt Casteleyn in Het Laatste Nieuws. "Ik vind het logisch dat Froome of Thomas niet in allerijl zijn opgeroepen. In het voetbal zou zoiets lukken, maar in het voetbal kan dat niet."

TE LANGE TRAININGSOPBOUW

De commentator haalt zelf het voorbeeld aan van de Deense nationale voetbalploeg die in '92 van het strand werd geplukt en het EK won. Er zijn redenen waarom zulk scenario in het wielrennen niet kan. "De trainingsopbouw loopt over een te lange termijn en je kan niet zomaar iemand in een grote ronde gooien. Alleen Mathieu van der Poel zou je van zijn mountainbike kunnen plukken en in de Giro droppen."

Geen Bernal dus. Wie is in Italië dan wel favoriet op de eindzege? "Voor mij is Primoz Roglic de topfavoriet. Omwille van wat hij dit jaar al getoond heeft, maar ook omwille van zijn parcours van de voorbije jaren. Simon Yates en Tom Dumoulin worden zijn grootste tegenstanders. Yates is wellicht de sterkste klimmer, maar Roglic is de meest complete."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties