Neemt Deceuninck-Quick.Step voor derde jaar op rij puntentrui mee naar huis?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Deceuninck-Quick.Step gaat met Viviani weer voor puntentrui in Giro

Neemt Deceuninck-Quick.Step voor derde jaar op rij puntentrui mee naar huis?
Foto: © photonews

In onze vooruitblik op de komende Ronde van Italië nemen we alvast het klassement van de sprinters, het puntenklassement, onder de loep. Grote kanshebbers zijn twee heren die de de vorige jaren al de puntentrui veroverden: Viviani en Gaviria. Al willen ook Ackermann en Gaviria hun zegje doen.

De strijd om de paarse puntentrui belooft volop los te barsten, zeker omdat er in principe iets meer sprinterskansen zijn dan anders. Voor Elia Viviani is de Giro als Italiaans kampioen uiteraard een uitermate groot doel. Op de eerste dag na droeg Viviani vorig jaar de hele Giro die paarse trui. Zolang hij die deze keer na de aankomst in Verona in zijn koffer kan steken, zal het ook al goed zijn.

Het zou voor Deceuninck-Quick.Step al het derde jaar op rij zijn dat het de snelste man in de Giro levert. Toen Gaviria in 2017 zich tot puntenkoning kroonde, reed hij ook nog bij de formatie van Lefevere. Ook de Colombiaan weet dus wat nodig is om na drie weken bovenaan zo'n rangschikking te staan. Op basis van pure snelheid is het ongeveer fifty fifty met Viviani.

PERFECTE GENERALE VOOR ACKERMANN

Het zou tussen hen wel eens bijzonder spannend kunnen worden, maar ze moeten er niet zomaar van uitgaan dat het een tweestrijd zal worden. Pascal Ackermann van Bora-Hansgrohe valt ook niet te onderschatten. De Duitse kampioen heeft een enorme progressie gemaakt, is erop gebrand om dat te bewijzen in een grote ronde en kende in Eschborn-Frankfurt, zijn eerste koers na zijn val in de Alpen, een perfecte generale.

Het valt wel af te wachten hoe hij een drie weken lange koers gaat verteren. Bij Lotto-Soudal zijn ze zich bewust van de zware slotweek. In de eerste plaats gaat de Belgische ploeg voor etappezeges met Caleb Ewan. Met één ritzege moet het beginnen, maar het hoopt op meer. Haalt Ewan meerdere overwinningen binnen, dan wordt de Australiër automatisch ook kanshebber in het puntenklassement.

KOMT ER VERRASSING VAN FRANSMAN OF ITALIAAN?

De winnaar zou één van deze vier moeten worden, maar het is altijd rekening houden met een verrassing. Vooral Arnaud Démare en Giacomo Nizzolo lijken daarvoor in aanmerking te komen. Démare hoeft niet te twijfelen aan zijn snelheid, maar won nog nooit in de Giro. Eerst daar maar eens mee beginnen. Nizzolo kan in eigen land dan misschien weer een tikkeltje meer.

ONZE STERREN VOOR PUNTENKLASSEMENT:

**** Fernando Gaviria - Elia Viviani
*** Caleb EwanPascal Ackermann
** Arnaud Démare
* Giacomo Nizzolo

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/02/2021 Kuurne-Brussel-Kuurne
06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse

Nieuwste reacties