Nibali duidt indrukwekkende concurrent aan en plaatst vraagtekens bij topfavoriet
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Vincenzo Nibali denkt dat terugval opnieuw mogelijk is bij Roglic

Nibali duidt indrukwekkende concurrent aan en plaatst vraagtekens bij topfavoriet
Foto: © photonews

Vincenzo Nibali begint zaterdag in Bologna aan zijn missie om voor de derde keer de Ronde van Italië te winnen. Het is de vraag of Nibali op zijn 34ste nog zijn beste niveau kan halen en bovendien heeft hij te maken met straffe concurrentie. Al hoeft die niet noodzakelijk van Roglic te komen.

Nochtans is dat de man die door velen gezien wordt als de te kloppen man, gezien zijn sterke prestaties dit jaar. Nibali  gaat niet helemaal mee in die theorie. "Roglic is al het hele seizoen sterk en was ook sterk in de Tour, maar leek terug te vallen in de laatste week. Ik weet nog dat hij niet geweldig was in de laatste tijdrit", zegt Nibali aan Cyclingnews. "Dat kan ook nu gebeuren, zeker als het een zware Giro wordt."

Yates heeft het meeste indruk gemaakt 

Andere concurrenten dan? "Dumoulin is een groot gevaar, maar hij zal misschien afzien op de steile beklimmingen. Laten we het hopen, want net als bij Roglic is de laatste tijdrit in zijn voordeel. Simon Yates heeft het meeste indruk gemaakt op mij. Hij is volwassen geworden en verbeterd sinds de Giro van vorig jaar. Dat heeft hij bewezen in de Vuelta."

Het belangrijkste van al: hoe gaat het nu met Nibali zelf? "Ik had een achterstand aan de start van het seizoen, maar sinds maart is het beter en beter geworden. Ik deed iets vroeger dan anders een hoogtestage in april. Vorig jaar reed ik de Giro niet. Ik miste de affectie en de steun van de tifosi. Het is geweldig om terug te zijn en voor de maglia rosa te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties