Ook Groupama-FDJ duidt zijn kopman aan voor Giro en hoopt op herhaling van succes uit de Tour

Ook Groupama-FDJ duidt zijn kopman aan voor Giro en hoopt op herhaling van succes uit de Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Groupama-FDJ is één van de laatste ploegen die zijn selectie voor de Ronde van Italië bevestigd heeft. Van verrassingen is er geen sprake. De Franse wielerformatie trekt vooral de kaart Arnaud Démare. Voornamelijk de massaspurten worden dus belangrijk voor het team.

Het is niet zo vanzelfsprekend dat Démare uitgespeeld wordt in de Ronde van Italië. De Franse sprinter stond er nog maar twee keer aan de start: in 2012 en 2012. Geen van die keren haalde Démare het einde van de ronde. Ook ritzeges bleven in beide edities uit. Daar moet deze keer verandering in gebracht worden.

GOEDE HERINNERING AAN ITALIË

Démare weet uiteraard wel wat het is om een etappe in een grote ronde te winnen. In zijn thuisland slaagde hij daar al tweemaal in. Nu zou dat dus ook moeten gebeuren in Italië. Het is niet dat Démare geen goede herinneringen heeft aan dat land: in 2016 won hij Milaan-Sanremo.

Ook de zeven renners die hem bij zijn missie moeten ondersteunen, zijn bekend. Groupama-FDJ trekt voorts ook nog met Guarnieri, Konovalovas, Ludwigsson, Le Gac, Madouas, Sinkeldam en Scotson naar de Ronde van Italië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties