Ook Nederlandse ex-renner van Jumbo ziet het goedkomen: "Laurens De Plus gaat heel belangrijke rol spelen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Stef Clement voorspelt belangrijke rol voor Laurens De Plus

Ook Nederlandse ex-renner van Jumbo ziet het goedkomen: "Laurens De Plus gaat heel belangrijke rol spelen"
Foto: © photonews

Het vertrouwen is groot in het kamp van Jumbo-Visma in aanloop naar de Ronde van Italië. Ook Stef Clement, tot vorig jaar er nog zelf actief als renner, leeft mee met zijn ex-ploeg. De Nederlander denkt dat Laurens De Plus wel eens heel belangrijk kan zijn voor kopman Roglic.

Clement laat zijn licht schijnen over Jumbo-Visma in de podcast van de ploeg. "Er zijn een aantal nieuwe renners toegevoegd, met name Laurens De Plus. Hij gaat een hele belangrijke rol spelen in de Giro voor Primoz Roglic. Zij zijn vanaf het begin van het seizoen samen opgetrokken. Ik hoop dat ze de tijd hebben genomen om mekaar echt te leren kennen."

Dat kan volgens Clement wel een cruciaal aspect zijn. "Wij zijn daar natuurlijk niet bij geweest. Dat je als je samen de bus inloopt of aan het ontbijt zit, in mekaars ogen kunt zien van: er zit een bepaalde spanning of teleurstelling in, hoe kan ik jou nu helpen?"

DE KOPMAN GOED AANVOELEN

Vooral vanuit het standpunt van De Plus is het belangrijk om te weten wat er in de ander omgaat. "Dat is ook een belangrijke taak als ondersteunend renner: dat je aanvoelt hoe de kopman in zijn vel zit in het voor hem belangrijkste moment van het seizoen. Deze ploeg heeft echt gewerkt aan een team rond Primoz Roglic."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/02/2021 Kuurne-Brussel-Kuurne
06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse

Nieuwste reacties