Talent van Deceuninck-Quick.Step tot tranen toe bewogen wanneer hij tot vaststelling komt

James Knox vereerd eerste renner uit Cumbria te zijn die meedoet aan grote ronde

Talent van Deceuninck-Quick.Step tot tranen toe bewogen wanneer hij tot vaststelling komt
Foto: © photonews

Op 7 mei heeft Deceuninck-Quick.Step zijn selectie voor de Ronde van Italië bekendgemaakt. Wie daar ook bij zit, is de jonge Brit James Knox. Voor hem zal het zijn eerste grote ronde worden. Een hele belevenis. Zeker aangezien hij afstamt uit een regio waar niet veel ronderenners uit komen.

Het 23-jarige klimtalent is niet voor de volle honderd procent zeker, maar hij gelooft zelfs dat niemand uit zijn regio het hem ooit voor deed. "Ik steek mijn nek hier uit, maar ik denk dat ik de eerste is uit de regio Cumbria die meedoet aan een grote ronde."

Cumbria is een gebied uit het Noord-Westen van Engeland, vergelijkbaar met een provincie bij ons. Voor Knox is het echt wel een hele eer om de eerste te zijn. "Het brengt een traan in de ogen om er nog maar aan te denken. Leve Cumbria."

BIJ DE BETERE JONGEREN

Uitkijken hoe de renner het er vanaf brengt bij zijn debuut in een grote ronde. Knox heeft zich dit jaar zeker al op positieve wijze doen opmerken. Hij eindigde tweede in het jongerenklassement in zowel de UAE Tour als de Ronde van Romandië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties