Thomas De Gendt moet Giro van de Belgen kleur geven: "Een rare vogel, maar hij ontgoochelt zelden"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

De Gendt dé Belg om naar uit te kijken in Ronde van Italië

Thomas De Gendt moet Giro van de Belgen kleur geven: "Een rare vogel, maar hij ontgoochelt zelden"
Foto: © photonews

De start van de Ronde van Italië komt met rasse schreden dichterbij. Voor ons is de grote vraag: wat met de Belgen? Er zijn er heel wat die in dienst nuttig werk kunnen verrichten en er is ook nog tijdritspecialist Campenaerts, maar het is toch vooral uitkijken naar De Gendt.

Ook Merijn Casteleyn is benieuwd. "Ik heb het er met Tom Boonen over gehad: met Thomas De Gendt moet je altijd rekening houden als hij aan een grote ronde begint", zegt de wielerverslaggever aan Het Laatste Nieuws. "Als iemand de Giro boeiend kan maken voor België, dan is hij het. En De Gendt gaat dat doen. Hij is een rare vogel, maar hij ontgoochelt zelden."

DE GENDT AFHANKELIJK VAN FAVORIETEN

De populaire renner van Lotto-Soudal kan misschien nog eens een gooi doen naar het bergklassement. "Of hij mee gaat doen voor de bergtrui, hangt af van hoe de favorieten koerssen. Als het spannend is en zij koersen vol in de bergen, dan gaan de toppers veel punten pakken."

Er zijn ook nog andere Belgen die zich in de kijker zullen rijden. "Uiteraard is het uitkijken naar Campenaerts. De laatste tijdrit, op de slotdag, moet Campenaerts het best liggen. Ik denk dat we ook andere Belgen veel in beeld gaan zien. Ze rijden in dienst, maar wel van toppers. De Plus is belangrijk voor Roglic: hij moet zijn laatste man in de bergen worden. Bakelants en Vervaeke rijden voor Dumoulin."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties