Tom Dumoulin geeft zichzelf een plaats tussen de andere favorieten: "Het is de oude tegen de nieuwe generatie"

Dumoulin zit ergens in het midden qua leeftijd bij de Giro-favorieten

Tom Dumoulin geeft zichzelf een plaats tussen de andere favorieten: "Het is de oude tegen de nieuwe generatie"
Foto: © photonews

Met een tweede plaats in 2018 en een eindzege in 2017 weet Tom Dumoulin wat het is om voor het hoogste te vechten in de Giro. Dat wil de Nederlander van Sunweb uiteraard ook dit jaar doen. Hij verwacht zich enigszins aan een strijd tussen verschillende generaties.

Heel groot was de teleurstelling in 2018 niet bij Dumoulin, ondanks die tweede plek. "Natuurlijk wil je altijd meer, maar ik was heel blij vorig jaar. Misschien nog blijer dan in 2017 omdat ik gegroeid was", klinkt het bij VeloNews. "Hopelijk ligt er dit jaar een grote overwinning op mij te wachten."

Dumoulin waagt zich nog eens aan de dubbel Giro - Tour. "De hoofdreden dat we besloten om voor de Giro te gaan, is het mooi uitgetekende parcours. Er zitten veel moeilijke tijdritkilometers in, wat ook een verschil kan betekenen voor mij en de andere klassementsmannen. De tijdritten lopen lichtjes bergop, maar ik hou er wel van."

Soms moet ik beslissen om niet te volgen 

De concurrentie is wel niet min. Wie gaat de laureaat van 2017 in de gaten houden? "Ik verwacht zeker veel van Primoz Roglic. Dan heb je nog gasten als Nibali, Lopez. Het is een beetje de oude tegen de nieuwe generatie en ik denk dat ik ergens in het midden zit. Renners als Yates en Roglic kunnen blijven aanvallen. Ik kan dat niet. Soms moet ik beslissen om niet te volgen en hopen op het beste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties