Vinokourov moet het eindelijk uitleggen voor de rechter en komt met verklaring voor overgebrachte geldsommen

Vinokourov moet het eindelijk uitleggen voor de rechter en komt met verklaring voor overgebrachte geldsommen
Foto: © photonews

Negen jaar na datum lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen omtrent de eventuele omkoping tijdens Luik-Bastenaken-Luik van 2010. Vinokourov was in die editie op pad met Kolobnev en een versnelling in de laatste 500m bezorgde 'Vino' de zege. Maar pruttelde Kolobnev wel tegen?

Achteraf werden immers e-mails onderschept die wijzen op wedstrijdvervalsing en bewijzen gevonden vat Vinokourov later dat jaar 100 000 euro had overgemaakt aan Kolobnev en later nog eens 50 000 euro. Na eerder uitstel is Vinokourov hierover nu eindelijk ondervraagd door de correctionele rechtbank van Luik.

LENINGEN

De sterke man van Astana had een originele uitleg klaar. Volgens hem gaat het om leningen. De eerste 100 000 euro zou bedoeld zijn om Kolobnev te ondersteunen bij investeringen in immobiliën. Die laatste 50 000 is dan weer een terugbetaling van een zelf gekregen lening, zo beweert Vinokourov.

Ook Kolobnev gaat uiteraard nog verhoord worden. De definitieve behandeling van deze zaak is ten vroegste voor september van dit jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties