Winnaar Kuurne-Brussel-Kuurne voor junioren mag naar opleidingsploeg Sunweb

Sunweb legt Casper van Uden vast voor zijn opleidingsploeg

Winnaar Kuurne-Brussel-Kuurne voor junioren mag naar opleidingsploeg Sunweb
Foto: © photonews

Krijgen we binnen enkele jaren bij de profs een nieuw Nederlands talent te zien voor de klassieke wedstrijden? Het zou zomaar eens kunnen. Casper van Uden kan gaat volgend jaar alvast een stap in die richting zetten door voor de opleidingsploeg van Sunweb te rijden.

Sunweb heeft de jonge renner vastgelegd voor twee jaar. Een overeenkomst die ingaat bij het begin van 2020. De wielerformatie gaat Van Uden begeleiden bij de volgende stap in zijn loopbaan. Bij de junioren heeft hij alvast de smaak van succes kunnen proeven.

Zo behaalde Casper van Uden vorig jaar enkele mooie uitslagen, met ondere andere de vierde plaats in La Philippe Gilbert Juniors. Nog straffer was zijn zege in Kuurne-Brussel-Kuurne dit jaar. Van Uden toonde zich toen de snelste van de kopgroep van elf.

ALLROUNDER

Het toont aan wat een brede waaier aan kwaliteiten hij heeft. Het overleven van lastige klassieke wedstrijden heeft hij zeker in zich. Zijn goede sprint helpt hem om mee te doen voor mooie uitslagen. Aangezien hij ook op de piste rijdt, mag hij gerust als een allrounder beschouwd worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5024 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties