Winnaar Ronde van Asturië droomt volop van nieuwe glansrol in de Giro
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Richard Carapaz gaat voor vierde plaats of beter in de Giro

Winnaar Ronde van Asturië droomt volop van nieuwe glansrol in de Giro
Foto: © photonews

Er zijn heel wat ronkende namen dit jaar bij de favorieten van de Giro. Daarnaast zijn er ook outsiders die zich nog in de debatten willen mengen. Onder andere Richard Carapaz van Movistar, vorig jaar nog knap vierde in de Giro. Dit jaar wil de Ecuadoriaan minstens even goed doen.

In 2018 was een eindzege in de Ronde van Asturië een opstapje naar een hele sterke Giro. Is er een herhaling van dat scenario in de maak? Carapaz heeft immers pas opnieuw de Ronde van Asturië gewonnen. "De Giro van 2018 was fantastisch. Het hoeft me doen inzien dat ik volop kan meedoen in de grote ronden", zegt de renner aan Ciclo21."

STERKERE TEGENSTAND

Deze keer komt hij dan ook met ambitie aan de start. "Het doel is om de prestatie van vorig jaar te evenaren of te verbeteren. De tegenstand zal sterker zijn dan vorig jaar, maar dat motiveert me vooral. Ik hou ervan om me te meten met de beste renners."

Wat wel een fameuze handicap is, zijn de beperkte tijdrijderscapaciteiten. "Ik heb er hard aan gewerkt om me zo goed mogelijk voor te bereiden op de tijdritten, want uiteindelijk bepalen die of ik mee kan doen in het klassement. Als ik slechts twee minuten verlies in plaats van drie, is dat al een behoorlijke winst." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties