De kop is eraf voor Mathieu van der Poel, die ook tegenslag kent: "Ik zat vast achter een tractor"

Redactie
| 10 reacties
De kop is eraf voor Mathieu van der Poel, die ook tegenslag kent: "Ik zat vast achter een tractor"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft als eerste zijn proloog gereden van de Belgian Mountainbike Challenge, een meerdaagse mountainbikewedstrijd in de Ardennen. Al verloor de Nederlander meteen veel tijd door ... een tractor.

Na zijn succesvolle voorjaar met overwinningen in Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race ligt de focus van Van der Poel nu helemaal op het mountainbikeseizoen. Volgende week is er de Wereldbeker in het Duitse Albstadt, maar zijn eerste mountainbikewedstrijd van het seizoen vindt plaats in België. 

Donderdagnamiddag legde van der Poel de proloog af van de Belgian Mountainbike Challenge. Het Nederlandse fenomeen deed dat vroeger dan de rest omdat hij vanavond nog naar de talkshow Gert Late Night moet. 

Heel geslaagd was die proloog niet, al zat een tractor daar voor iets tussen. "Iemand zal zeker nog twee minuten van mijn tijd doen. Ik zat vast achter een tractor", citeert Het Nieuwsblad Van der Poel na afloop van de wedstrijd. Van der Poel legde de 18 kilometer af in 42'04". 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties