Eeuwige aanvaller Thomas De Gendt: "Statistisch gezien 18 kansen, realistisch gezien 4 of 5"
Redactie
| 10 reacties

Thomas De Gendt ziet minstens vier of vijf kansen op ritzege in de Giro

Eeuwige aanvaller Thomas De Gendt: "Statistisch gezien 18 kansen, realistisch gezien 4 of 5"
Foto: © photonews

Thomas De Gendt is één van de Belgische kanshebbers op een ritzege in de komende Ronde van Italië. Zelfs in de openingstijdrit van zaterdag staat de Waaslander van Lotto Soudal met ambitie aan de start.

Die ambitie is er wel degelijk voor een reden. "Ik heb gelezen dat de tijd op de klim telt voor de eerste bergtrui", aldus De Gendt bij Sporza. "Als dat zo is, dan begin ik met een gewone fiets en probeer ik dan zo snel mogelijk omhoog te rijden. Hopelijk heb ik dan de eerste bergtrui."

In 2012 werd De Gendt verrassend derde in de eindstand. Al is dat inmiddels al zeven jaar geleden. "Ik heb alleen maar positieve ervaringen met de Giro", klinkt het. "Ik stond hier al twee keer met heel goeie benen aan de start en ik ben ervan overtuigd dat het deze keer ook zo zal zijn."

'Statistisch gezien 18 kansen'

Een ritzege is natuurlijk het grote doel van de eeuwige aanvaller. "Ik heb statistisch gezien 18 kansen in deze Giro, als je de 3 tijdritten niet meerekent, realistisch gezien 4 of 5 kansen, Tenzij ik goed klim, want dan komen er in het hooggebergte nog kansen."

Het strijdplan van De Gendt is echter nog niet helemaal klaar. "Ik wacht nog op het reglement met de puntendeling om notities te maken. De derde week is voor de bergprijs de belangrijkste week, voor de vluchters is de tweede week de meest wingevende", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties