Heeft België meteen kanshebber voor eerste roze trui? "Vorig jaar was de kans groter"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Heeft België meteen kanshebber voor eerste roze trui? "Vorig jaar was de kans groter"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Victor Campenaerts heeft België een kanshebber in de rangen om zaterdag eindelijk nog eens het roze te veroveren in de Giro, maar zelf acht de Lotto Soudal-renner de kans klein dat hij de leiderstrui bemachtigt.

Vorig jaar ging Campenaerts in de openingstijdrit in Jeruzalem vol voor het roze, maar hij strandde op 2 luttele seconden van Tom Dumoulin (Sunweb). Lukt het dit jaar wel voor de werelduurrecordhouder? "Ik denk dat de kans vorig jaar groter was", is Campenaerts eerlijk bij Sporza

"Maar ik ga uiteraard voluit voor het roze, want die kans heb je niet vaak. Een grote ronde die begint met een tijdrit, daar moet ik vol voor gaan, maar Roglic en Dumoulin zullen lastige klanten zijn", weet de hardrijder van Lotto Soudal. 

Dichter bij klimtijdrit

De laatste twee kilometer van de tijdrit van zaterdag gaan in stijgende lijn. "Liever 2 dan 3 kilometer, maar we kunnen zeggen dat het zaterdag 6 kilometer vlak is, goed voor 6 minuten, en 2 kilometer bergop, ook goed voor 6 minuten op de fiets. Het is dus dichter bij een klimtijdrit", beseft Campenaerts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties