Ineos-baas over wegvallen van Bernal en de Giro: "Ruimte om fouten te maken en gekke dingen te doen"

Redactie
| 0 reacties
Ineos-baas over wegvallen van Bernal en de Giro: "Ruimte om fouten te maken en gekke dingen te doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team Ineos zal het de komende weken in de Giro zonder Egan Bernal moeten doen. De Colombiaanse kopman viel vorige week uit met een sleutelbeenbreuk. "Zo komen we meer bevrijd aan de start", zegt Dave Brailsford.

De jonkies Pavel Sivakov en Tao Geoghegan Hart voeren de troepen van Ineos aan in de Ronde van Italië. De Rus en de Brit zijn respectievelijk 21 en 24 jaar oud. "De verwachting is dat we plezier zullen beleven", citeert Sporza de teammanager van Ineos. "Chris Froome heeft meer grote rondes gewonnen dan al onze renners samen gereden hebben. Ik voel veel enthousiasme en energie van de jongens."

Bevrijdende aanpak

"We kunnen de Giro nu op een meer flexibele manier aanpakken. Er is ruimte om fouten te maken en gekke dingen te doen. Dat zorgt voor een meer bevrijdende aanpak", aldus Brailsford. 

In de Tour of the Alps bewezen de twee gelegenheidskopmannen alvast dat ze het in een rittenkoers van een week wel kunnen. "Er is een voorzichtig vertrouwen, ook al rijden hier natuurlijk verschillende grote kampioenen mee", aldus Geoghegan Hart. 

Ook de jonge Sivakov ziet weinig druk. "Ik stel mezelf geen limieten", klinkt het. "We zijn een heel jong team en beginnen hier zonder enige druk. Met Egan erbij zouden we allemaal in zijn dienst gereden hebben, maar nu is het aan de nieuwe generatie van Team Ineos."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties