Italiaans kampioen Elia Viviani krijgt speciale kampioenentrui in de Giro
Redactie
| 9 reacties

Elia Viviani rijdt de Giro in een speciale kampioenentrui

Italiaans kampioen Elia Viviani krijgt speciale kampioenentrui in de Giro
Foto: © photonews

Elia Viviani wordt de komende drie weken één van de speerpunten van Deceuninck-Quick.Step in de Giro d'Italia. De Italiaanse kampioen heeft bovendien een speciale trui gekregen voor de ronde in eigen land.

Viviani moet Deceuninck-Quick.Step in de Ronde van Italië successen in de sprints bezorgen. Als extra duwtje in de rug mag de Italiaanse kampioen de Giro in eigen land met een speciale trui rijden. Op zijn normale kampioenentrui zijn de Italiaanse kleuren groen, wit en rood horizontaal gerangschikt. Deze keer gaat men voor verticaal. 

"De tricolore trui is de hoofdreden waarom ik in de Giro wilde zijn, want ik wil het Italiaanse wielrennen respecteren en mijn succes van vorig jaar herhalen", aldus Viviani. "De Giro is mijn laatste grote koers in de trui. Omdat het nationale kampioenschap mij dit jaar niet ligt, wilden we iets speciaals doen met de trui. Dit is het resultaat, met dank aan de sponsors om het mogelijk te maken."

Een geslaagd concept of niet? Op sociale media werd er ook wel al snel de vergelijking met de Hongaarse kampioenentrui gemaakt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties