OFFICIEEL: Einde verhaal voor Marcel Kittel bij Katusha-Alpecin

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
OFFICIEEL: Einde verhaal voor Marcel Kittel bij Katusha-Alpecin
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marcel Kittel is niet langer een renner van Katusha-Alpecin. De Duitse sprinter heeft zijn contract bij de ploeg op zijn vraag beëindigd.

"Op mijn vraag hebben Katusha-Alpecin en ik mijn huidige contract vroegtijdig stopgezet", laat Kittel weten. "Het was een moeilijke beslissing, want ik weet niet goed waar ik als mens en atleet naartoe wil. Ik hou van wielrennen en mijn passie voor deze mooi sport is niet weg, maar ik weet ook wat het van mij vraagt om succesvol te zijn."

"De laatste twee maanden heb ik het gevoel dat ik uitgeput ben. Ik ben op dit moment niet klaar om op het hoogste niveau te trainen en te koersen. Daarom heb ik besloten om een pauze te nemen en wat tijd voor mezelf te nemen, te denken aan mijn doelen en om een plan te maken voor de toekomst."

Nieuwe kansen en uitdagingen

"Ik wil de ploeg graag bedanken voor hun steun van het afgelopen anderhalf jaar. Ik vind het jammer dat ik hun passie niet met meer resultaten en overwinningen kon vervullen. Ik ben er zeker van dat ik nieuwe kansen en uitdagingen zal vinden. Dit is de grootste uitdaging uit mijn carrière en ik aanvaard dat ook", besluit Kittel. 

De transfer naar Katusha-Alpecin was geen voltreffer voor de sprinter. Dit seizoen won hij slechts één wedstrijd en ook vorig jaar kon Kittel maar zelden overtuigen en zette hij vroegtijdig een punt achter zijn seizoen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties