Onfortuinlijke ploegmaat van Greg Van Avermaet maakt na meerdere breuken in 2019 comeback in Ronde van Californië

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Onfortuinlijke ploegmaat van Greg Van Avermaet maakt na meerdere breuken in 2019 comeback in Ronde van Californië
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

CCC trekt zonder echte klassementsman maar met een ploeg vol vrijbuiters naar de Ronde van Californië. Met Gijs Van Hoecke gaat er één landgenoot mee, maar ook de Duitser Simon Geschke maakt zijn comeback.

Geschke kende nog niet veel geluk in 2019. De Duitser brak dit seizoen al zijn elleboog, sleutelbeen en vier ribben bij valpartijen. "Mijn herstelperiode verliep goed en gelukkig kon ik snel buiten trainen na de operatie", zegt de Duitser. "Ik voel nog steeds dat mijn ribben gebroken waren, maar het doet niet veel pijn meer. Ook de spieren rond mijn schouder hebben nog wat meer tijd nodig."

"Ik ben dus geen 100%, maar op training liep het goed. Ik ben pijnvrij, dus ook klaar om opnieuw te koersen", zegt Geschke. "Het is mijn debuut in Californië en ik kijk er erg naar uit om te koersen in de VS. Ik wil vooral wedstrijdkilometers hebben, dus ik heb geen grootste plannen. Ik bekijk alles dag per dag en ik zal wel zien hoe ik me voel."

"Ons grootste doel in Californië is een ritzege", vertelt ploegleider Jackson Stewart ook nog. Szymon Sajnok is de aangeduide man voor de vlakke ritten, terwijl Riccardo Zoidl na een sterke Ronde van Romandië mogelijk iets in het algemene klassement kan betekenen.

De selectie van CCC voor de Ronde van Californië: William Barta (USA), Paweł Bernas (POL), Simon Geschke (GER), Szymon Sajnok (POL), Michael Schär (SUI), Gijs Van Hoecke (BEL) en Riccardo Zoidl (AUT)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties