Peter Sagan blikt terug op 'teleurstellend' voorjaar: "Resultaten zeggen niet alles"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Peter Sagan blikt terug op 'teleurstellend' voorjaar: "Resultaten zeggen niet alles"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan maakt dit weekend zijn comeback in de Ronde van Californië na een teleurstellend voorjaar. Al is de Slovaak van BORA-hansgrohe ook weer niet negatief over de eerste weken en maanden van zijn seizoen.

Sagan kon in tegenstelling tot de voorbije jaren geen klassieke zege pakken. "Resultaten zeggen niet alles", vertelt Sagan in een gesprek met HNonline.sk. "Ik werd ziek en ik was nog wat zwak toen ik besloot om opnieuw te gaan koersen. Dat deed me geen deugd. Maar dat is wielrennen. Niemand wacht op je. Ik verloor enkele weken training en dat was het dus."

"Aan de andere kant deed ik wel mee in Milaan-Sanremo, de Ronde en Parijs-Roubaix. Daarom ben ik toch positief gestemd over mijn voorjaar", verrast de drievoudige wereldkampioen.

Californië en Valverde

In Californië hoopt Sagan opnieuw aan te knopen met enkele goede resultaten. "Het record van aantal ritzeges verder aanscherpen zal een extra motivatie zijn. Ik zal mijn best doen en hoop op het best mogelijke resultaat."

Al is één ding duidelijk: Sagan zal niet zoals Valverde tot zijn 39e doorgaan. "Ik hoop van niet. Ik vind het knap dat hij nog koerst op die leeftijd, maar dat wil ik zelf niet als ik tien jaar ouder ben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties