Victor Campenaerts blikt vooruit op tijdritten in de Giro en wikt en weegt zijn kansen
Redactie
| 0 reacties

Victor Campenaerts ziet drie lastige tijdritten in de Giro

Victor Campenaerts blikt vooruit op tijdritten in de Giro en wikt en weegt zijn kansen
Foto: © photonews

De Ronde van Italië telt liefst drie (heuvelachtige) tijdritten. Europees kampioen Victor Campenaerts kan dus zeker en vast zijn hartje ophalen in de komende Giro.

Drie proeven tegen de klok, het is waarom Tom Dumoulin de voorkeur gaf aan de Giro boven de Tour. Maar ook Victor Campenaerts ziet het allemaal graag gebeuren. "Het is een Ronde van Italië met redelijk wat kilometers tegen de klok", blikt hij vooruit bij zijn team.

"Er zijn drie lastige individuele tijdritten waarin telkens een hindernis is verwerkt, maar ook met genoeg vlakke stukken waarop de echte tijdrijders zullen komen bovendrijven. Uiteraard zijn Dumoulin en Roglič taaie klanten op een lastig tijdritparcours maar hopelijk zijn die renners aan het eind – ik denk vooral aan de afsluitende tijdrit in Verona - wat moegestreden zodat ik kan toeslaan", hoopt de Lotto Soudal-renner.

Gemakkelijk bergop

Campenaerts hield alvast een goed gevoel over aan de generale repetitie in de Ronde van Romandië. Daar werd hij tweede in de afsluitende tijdrit. "In Romandië overleefde ik vrij gemakkelijk bergop en met datzelfde gevoel denk ik tijdens de Giro iets minder krachten te verspillen in het hooggebergte tegenover de renners die een eventuele leiderstrui moeten verdedigen."

"Tijdens de openingstijdrit in Bologna kan een goede tijdrijder - dankzij de eerste zes vlakke kilometers - een mooie voorgift opbouwen aan de voet van de twee kilometer lange beklimming. Ik kan goed bergop rijden met de tijdritfiets maar er staan nog enkele renners aan de start die dat ook kunnen", besluit Campenaerts

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties