Als dé kanshebber op eindwinst naar de komende Giro: "De favorietenrol maakt me niet uit"
Redactie
| 3 reacties

Primoz Roglic trekt zich niet veel aan van favorietenrol in de Giro

Als dé kanshebber op eindwinst naar de komende Giro: "De favorietenrol maakt me niet uit"
Foto: © photonews

Met eindwinst in de UAE Tour, Tirreno-Adriatico en de Ronde van Romandië op zak kan het niet anders dan dat het vertrouwen groot is bij de Sloveen Primoz Roglic. De renner van Jumbo-Visma is misschien wel dé kanshebber op eindwinst in de Giro.

Roglic stond dit jaar in drie rittenkoersen aan de start. Telkens was hij de primus. "Na de Tirreno heb ik hard getraind en in de Ronde van Romandië kon je zien dat alles goed gaat", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Ik zie het niet als een probleem dat ik me daar zo heb laten zien. Als je ergens een goed resultaat kunt halen, is het slim om ervoor te gaan."

Zaterdag gaat de Giro van start met een korte maar best lastige tijdrit. "Dat wordt een uitdaging. Zes vlakke kilometers, gevolgd door een zware klim. Het is mooi om de Giro zo te starten."

Perfecte voorbereiding

Drie jaar geleden kwam Roglic voor het eerst en het laatst aan de start van de Giro. "Er is sindsdien veel veranderd", beseft de ex-schansspringer. "De favorietenrol maakt me niet uit, dit hoort erbij als je de beste wilt zijn. We hebben een perfecte voorbereiding gehad. Het parcours is zwaar. De Giro kan pas op de laatste dag worden beslist, maar het begint op dag één."

"Elke dag is belangrijk, daarom zal ik elke dag gefocust moeten zijn. Maar ik ga ook proberen om ervan te genieten. Om plezier te maken. Anders worden het drie hele lange weken", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties