Caleb Ewan kan wel om met de druk en haalt nood aan sterke laatste man aan
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Caleb Ewan hoopt op goede lead-out in Ronde van Italië

Caleb Ewan kan wel om met de druk en haalt nood aan sterke laatste man aan
Foto: © photonews

Caleb Ewan in loondienst van Lotto-Soudal: het heeft voorlopig drie overwinningen opgeleverd. Voorts waren er vooral ereplaatsen. Al bij al niet slecht, maar het mag wel een beetje meer zijn. De ploeg rekent er dan ook op dat de Australiër ontbolstert in de Ronde van Italië.

"Ik denk dat we een supersterk team hebben", beweert Ewan op de persconferentie van Lotto in aanloop naar de Giro. "We kunnen de strijd aangaan met de besten als we zelf ons eigen ding doen. Het is dan gemakkelijker om te controleren. We zullen zien hoe het gaat en dan sprint na sprint evalueren."

Gezien het aantal sprinterskansen, moet Ewan nu wel leveren voor zijn team. "Ik voel misschien een beetje meer druk bij Lotto, want vorig jaar bij Mitchelton hadden we ook een klassementsman. Maar ik vind die extra druk niet erg. Ik heb liever de steun van een volledige ploeg dan van een halve ploeg. We zijn ook niet de enige ploeg met een goede sprinter."

EWAN HOOPT OP STERKE DE BUYST

Wat kan er nog voor zorgen dat het vaker net wel dan net niet is? "Ik denk dat mijn integratie binnen het team goed is verlopen. Ik kwam enkel een sterke laatste man tekort. Ik zou met Jasper De Buyst starten in Parijs-Nice, maar dan geraakte hij geblesseerd en kon hij geen lead-outs doen in Turkije. Ik hoop dat we nu goede lead-outs kunnen doen, al vraagt het tijd voor een sprinter en zijn laatste man om goed samen te werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties