Collega-sprinter komt met pakkend eerbetoon aan Marcel Kittel: "De fietsende versie van Rocky IV, een berg spieren met blond haar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Collega-sprinter komt met pakkend eerbetoon aan Marcel Kittel: "De fietsende versie van Rocky IV, een berg spieren met blond haar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marcel Kittel en Katusha-Alpecin maakten donderdag bekend dat er een einde is gekomen aan de samenwerking. Mentale en fysieke problemen bij de Duitser liggen aan de oorzaak. Maar dat Kittel een geliefd renner in het peloton is, blijkt uit een eerbetoon van collega-sprinter Mark Cavendish.

Het voorlopige afscheid deed ook iets met de Brit van Dimension Data. Nochtans was hij de afgelopen jaren één van de grootste concurrenten van Kittel in de sprints. Er volgde een mooie tekst op sociale media. 

"Ik voelde mij veel jaren in mijn carrière onklopbaar", opent Cavendish. "Eén renner veranderde dat. Een berg van spieren met blond haar. Die renner is Marcel Kittel. Het leek wel de fietsende versie van Rocky IV. Hij was de eerste renner waarbij ik echt moest nadenken hoe ik hem kon kloppen."

"Marcel, ik wil je bedanken voor de rivaliteit waardoor mijn niveau opgekrikt werd, maar vooral voor alle opwinding die je de wielerfans bezorgd hebt."

Geluk

"Als concurrenten proberen we elkaar te kloppen, maar als mensen kunnen we elkaar alleen maar geluk toewensen. Met heel mijn hart wens ik je het beste toen in het volgende hoofdstuk van je leven", aldus 'Cav'. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties