Giro 2019 en onze favorieten voor het jongerenklassement: slechts één topfavoriet na wegvallen Bernal
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Wat kan Laurens De Plus (Jumbo-Visma) betekenen in het jongerenklassement van de Giro?

Giro 2019 en onze favorieten voor het jongerenklassement: slechts één topfavoriet na wegvallen Bernal
Foto: © photonews

De strijd om het roze wordt ongetwijfeld erg interessant, maar ook het gevecht om de witte jongerentrui wordt een boeiend gevecht. Onze favorieten voor het jongerenklassement in de Giro.

Het jongerenklassement is er voor alle renners die bij de start van het nieuwe seizoen jonger dan 25 jaar zijn. Renners van het geboortejaar 1993 die nog 26 moeten worden, komen dus niet in aanmerking voor de witte trui. 

Moest deze voorbeschouwing een week geleden geschreven zijn, dan kreeg de Colombiaan Egan Bernal vier sterren bij onze favorieten. Het toptalent kwam echter ten val op training en zo kan Team Ineos geen beroep doen op Bernal. 

Zo blijft er slechts één topfavoriet over voor de jongerentrui. Miguel Angel Lopez, dit jaar al 25 geworden, is dé kanshebber voor de witte trui. De Colombiaan van Astana tankte dit seizoen al vertrouwen in de Ronde van Colombia en de Ronde van Catalonië. De pocketklimmer schreef beide rittenkoersen op zijn naam. Het lijkt erop dat hij weinig concurrentie zal krijgen voor de witte trui. 

Geen Bernal, dus moeten de andere jonkies het doen voor Ineos. Tao Geoghegan Hart (24) en Pavel Sivakov (21) maakten dan wel indruk in de Tour of the Alps, een rittenkoers van een week met een eerder beperkt deelnemersveld is nog iets anders dan drie weken Giro. De Rus staat bekend als een groot talent, maar we verwachten hem eerder de komende jaren pas. 

Een 8e plek in de UAE Tour, 14e in de Ronde van Romandië. BIj Deceuninck-Quick.Step is James Knox naast Bob Jungels het speerpunt voor het klassement. Al moet ook de 23-jarige Brit het nog allemaal bewijzen in een grote ronde. 

En wat kunnen de jonge luitenanten van de kopmannen? Onze landgenoot Laurens De Plus moet Primoz Roglic bijstaan in het hooggebergte, Sam Oomen wacht dezelfde taak bij Tom Dumoulin en Sunweb. Kunnen zij zo aanspraak maken op een mooie eindnotering in het jongerenklassement? 

Verrast O'Connor opnieuw?

Ben O'Connor was in 2018 op zijn 22e dé revelatie van de Giro. Dit jaar kon hij echter nog geen deuk in een pakje boter rijden. Ook het einde van 2018 was niet bijster goed. Het is dus koffiedik kijken wat het talent van DImension Data de komende weken kan. 

Mitchelton-Scott heeft met Simon Yates een serieuze troef om de Giro te winnen, maar ook Lucas Hamilton mag een gooi doen naar het podium voor het jongerenklassement. De 23-jarige Australiër won de Coppi e Bartali en werd 15e in de Ronde van het Baskenland. 

Verder is het ook nog uitkijken naar de jonge Brit Hugh Carthy (Education First) en Giulio Ciccone (Trek-Segafredo). 

De favorieten van Wielerkrant.be voor het jongerenklassement van de Giro

**** Miguel Angel Lopez 
*** Tao Geoghegan Hart - James Knox
** Pavel Sivakov - Hugh Carthy - Lucas Hamilton
* Laurens De Plus - Ben O'Connor - Giulio Ciccone - Sam Oomen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties