Het goede nieuws voor Marcel Kittel: rehabilitatie nog altijd mogelijk

Het goede nieuws voor Marcel Kittel: rehabilitatie nog altijd mogelijk
Foto: © photonews

De wielercarrière van Marcel Kittel hangt aan een zijden draadje en dat terwijl de topsprinter van weleer toch nog altijd maar 30 is. Het is uiteraard onmogelijk om in zijn hoofd te kruipen. Toch doen we een poging om het best mogelijke scenario te schetsen dat zich nu kan voltrekken.

Bij renners zoals Kittel, die na een aantal jaren op de dool geraken, zijn er vaak vragen over wat er fysiek aan de hand kan zijn. Dit is dan ook de ideale gelegenheid om een uitgebreid medisch onderzoek te laten uitvoeren om alle aspecten van zijn gezondheid te laten onderzoeken, tot in het kleinste detail.

Het is logisch dat een renner voor ziets dokters opzoekt die al langer het vertrouwen genieten en al eerder met de persoon in kwestie samenwerkten. Dat mag zeker, maar het zou goed zijn moesten er ook onafhankelijke dokters bij betrokken worden. Het kan helpen om zelf niet meer de minste twijfel te koesteren tegenover een uiteindelijke diagnose.

MOEILIJKE VRAGEN STELLEN

Is de conclusie uit zo'n onderzoek dat er fysiek niets aan de hand is, dan moet Kittel ook de verantwoordelijkheid nemen om dat te aanvaarden en zichzelf enkele moeilijke vragen te stellen om de oorzaak van zijn terugval te achterhalen. Leef ik er nog genoeg voor, ook in de maanden zonder competitie? Kan ik mij nog opladen? Train ik even hard als vroeger?

Allemaal vragen die Kittel zich zal moeten stellen en naar waarheid zal moeten beantwoorden. Doet hij dat, dan kan hij er ook mee aan de slag en is er zeker nog een terugkeer in het profpeloton mogelijk. Wat in zijn voordeel spreekt, is de gunfactor. Weinigen zullen hem een succesvolle comeback misgunnen. Uit reacties van pakweg Mark Cavendis en Patrick Lefevere spreekt een enorm respect.

HULP STAAT KLAAR

Dat wil ook zeggen dat er genoeg mensen uit de wielrennerij klaar zullen staan om hem te helpen, indien nodig. Het is aanneembaar dat een fiere winnaar als Kittel, met al die zeges in Tourritten nog fris in het geheugen, niet meteen staat te springen om hulp te zoeken. Maar het is geen schande om toe te geven dat je door het bos de bomen niet meer ziet.

Dat is ook deels wat de Duitser zelf doet door op te stappen bij Katusha en niet gewoon elke maand zijn geld te innen. Chapeau daarvoor. De wil om naar oplossingen te zoeken is aanwezig. Als er nu de juiste beslissingen worden genomen, behoort een rehabilitatie van de loopbaan van de ex-renner van Quick.Step nog altijd tot de mogelijkheden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties