Kleindochter van Eddy Merckx wil naar de Spelen (maar niét op de fiets)
Redactie
| 5 reacties

Kleindochter van Eddy Merckx hoopt als zwemster naar de Olympische Spelen te gaan

Kleindochter van Eddy Merckx wil naar de Spelen (maar niét op de fiets)
Foto: © photonews

Axana Merckx neemt volgende week deel aan de Belgische kampioenschappen zwammen. De naam doet u misschien wel een belletje rinkelen, want Axana is de dochter van Axel Merckx en dus de kleindochter van Eddy Merckx.

Axana Merckx is de 18-jarige dochter van Axel en de Canadese Jodi Cross. Axana woont in Canada, maar wil graag in België een wedstrijd zwemmen. Met Stefaan Maene krijgt ze alvast een grote naam als coach aan haar zijde. 

"We hadden de voorbije jaren geregeld contact met elkaar", aldus Maene in Het Nieuwsblad. "Ik zal haar een beetje wegwijs proberen te maken. Als ze af en toe nog in België wil zwemmen, zal ik haar met plezier coachen."

Arizona

Axana Merckx verhuist van Canada naar de Verenigde Staten om er aan de universiteit van Arizona te gaan studeren, waar ze haar studies met topsport zwemmen zal combineren. De 18-jarige kleindochter van Eddy Merckx heeft de Canadese én Belgische nationaliteit en droomt van de Olympische Spelen. "Op dit moment is het nog te vroeg, maar gezien haar progressie kan ze ooit op de Spelen staan", zegt Maene nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties