Nederlandse blijft de overwinningen aan mekaar rijgen, ereplaats voor Lotte Kopecky
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Lorena Wiebes wint ook de tweede rit in Tour of Chongmin Island

Nederlandse blijft de overwinningen aan mekaar rijgen, ereplaats voor Lotte Kopecky
Foto: © photonews

Nederland beschikt over heel wat sterke rensters en voor één van hen zijn de voorbije weken als een droom. In de vier laatste wedstrijden waarin Lorena Wiebes de finish haalde, reed ze ook als eerste over de streep. En dat terwijl ze toch nog altijd maar twintig jaar is.

Het talent van Parkhotel Valkenburg viert momenteel hoogtij in de Touf of Chongming Island in China. Ze had de openingsrit al gewonnen en was ook in de tweede etappe de beste. Het draaide na 126,6 kilometer opnieuw uit op een massasprint. Wiebes spurtte alweer naar de overwinning, voor de Thaise Maneephan en de Britse Garner.

Lotte Kopecky gooide zich ook vol in de sprint. De renster van Lotto Soudal Ladies moest het stellen met een verdienstelijke zevende plaats. De Belgische staat wel derde in het klassement, op twintig seconden van leidster Wiebes. Die heeft overigens een bonus van zeventien seconden op eerste achtervolgster Maneephan.

WINNARES NOKERE KOERSE

De Nederlandse is overigens aan een schitterende reeks bezig. Ze won op drie mei ook al de eerste rit in de Ronde van Yorkshire en werd op 27 april al winnares van de Omloop van Borsele. Ruim een maand eerder kende ze ook al succes met winst in Nokere Koerse en tweede plaatsen in Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties