Simon Yates blaast wel erg hoog van de toren en daar zijn ook enkele redenen voor
Redactie
| 1 reacties

Verklaringen genoeg voor straffe houding Simon Yates

Simon Yates blaast wel erg hoog van de toren en daar zijn ook enkele redenen voor
Foto: © photonews

Simon Yates is terug in het land waar hij vorig jaar twee weken lang domineerde om vervolgens in mekaar te zakken. De kopman van Mitchelton-Scott is ervan overtuigd dat het deze keer beter gaat aflopen. Ook al schuiven velen in de eerste plaats Roglic en Dumoulin naar voren.

Yates heeft in elk geval geen schrik van hen. Integendeel: op de persconferentie in aanloop naar de Giro bombardeerde de Britse klimmer zichzelf tot de renner waar anderen schrik van moeten hebben. Een gedurfde stelling, maar er zijn wel enkele zaken die het hoge zelfvertrouwen bij de winnaar van de Vuelta kunnen verklaren.

Het feit dat hij als winnaar uit de Ronde van Spanje is gekomen, is meteen verklaring nummer één. Nu weet Yates dat hij een grote ronde kan winnen. Om dat dan nog te doen in hetzelfde jaar waarin hij die fameuze inzinking kende, wijst op mentale sterkte.

KUNNEN PIEKEN

Van nature uit is Simon Yates een planner. Hij houdt ervan om doelen te stellen op lange termijn en vervolgens daar naartoe te werken. Yates is dat soort renner die kan pieken. Voeg daar nog eens de dubbele motivatie bij die hij moet voelen om na de Giro van vorig jaar de puntjes op de i te zetten en je hebt zowat de ideale mix.

Daarnaast rekent Yates op zijn ervaring om af te rekenen met gasten als Lopez en Roglic. Dumoulin is misschien nog een ander paar mouwen, maar ondertussen heeft Yates wel genoeg grote ronden gereden om te weten hoe hij het moet aanpakken. En om te beseffen dat het zwaartepunt in de laatste week ligt. Die les heeft hij echt wel getrokken.

TEGENSTANDERS ZO AL STERK GENOEG

Met al die vergaarde kennis staat de ronderenner uit het Verenigd Koninkrijk er inderdaad goed voor, indien de vorm er ook is. Mooi dat hij er zo in gelooft, al mag hij toch ook een beetje opletten voor de manier waarop hij het uitspreekt. Hij zal de komende drie weken sterke tegenstanders genoeg tegenkomen. Hen nog wat prikkelen is nergens voor nodig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties