Thomas De Gendt moet vooral wakker liggen van klassementsmannen in jacht op volgende bergtrui
Redactie
| 4 reacties

De Gendt één van de kanshebbers voor de bergtrui in Ronde van Italië

Thomas De Gendt moet vooral wakker liggen van klassementsmannen in jacht op volgende bergtrui
Foto: © photonews

Toen Thomas De Gendt in de Vuelta van 2018 de bergtrui mee naar huis nam, was daar heel wat om te doen. Het was immers al lang geleden dat een Belg nog eens een bergklassement won. Mogelijk hoeven we nu niet zolang meer te wachten. De Gendt is immers opnieuw aan zet in Italië.

Om in aanmerking te komen om de bergtrui te winnen, wordt er vaak gekeken naar renners die bereid zijn tot dag na dag zware inspanningen en van ver in de aanval kunnen trekken. Niemand die dit beter onder de knie heeft dan Thomas De Gendt. Hij voelt als geen ander het moment aan om in de juiste ontsnapping te zitten en heeft dan ook nog eens de capaciteiten om het af te maken.

De Gendt is dan ook een verzamelaar geworden van bergtruien. De Lotto-renner was dit jaar al de beste in het bergklassement van Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië. Zo'n grote ronde is natuurlijk nog andere koek, maar hij heeft in Spanje getoond dat hij het kan. Van de renners. Van de renners die het moeten hebben van dagenlang in de ontsnapping te zitten en er echt hun zinnen op moeten zetten, is De Gendt de beste.

IN NAVOLGING VAN FROOME?

De concurrentie zou dus in Italië wel eens kunnen komen van de beste klimmers onder de klassementsrenners. In de Giro gebeurt het veel meer dan in de Tour dat de eindwinnaar ook wel eens onbedoeld gaat lopen met het bergklassement. Zo was dat vorig jaar het geval met Chris Froome. Mannen als Primoz Roglic, Miguel Angel Lopez en Simon Yates kunnen dus ook met de bergtrui opgezadeld geraken.

Of De Gendt kans maakt, zal grotendeels afhangen van de koerswijze van die renners. Zij zullen die bergtrui heus wel aan een ander gunnen, maar moeten door bepaalde situaties in de algemene rangschikking misschien wel op meer beklimmingen dan voorzien zelf volle bak koersen. Zo kunnen zij zelf ook in aanmerking komen voor de Maglia Azzura.

OPLETTEN VOOR KLASSEMENTSRENNERS VAN TWEEDE RIJ

Gebeurt dat niet, dan zijn er nog wel enkele kapers op de kust. Klassementsrenners van de tweede orde bijvoorbeeld. Zoals bijvoorbeeld een Mikel Nieve, de bergkoning van 2017. Of Movistar-renners Landa en Carapaz. Rafal Majka is ook wel zo iemand die in het verleden al eens een bergtrui nam.

Voorts zijn er naast De Gendt ook nog anderen die het wel in zich hebben om een lange vlucht af te ronden met winst in een bergetappe en zich zo in goede positie kunnen manoeuvreren. Alexis Vuillermoz van AG2R lijkt zich weer beter in zijn sas te voelen en Fausto Masnada toonde in de Ronde van de Alpen tot wat hij bergop in staat is.

ONZE STERREN VOOR HET BERGKLASSEMENT IN DE GIRO:

**** Thomas De Gendt
*** Miguel Angel Lopez - Primoz Roglic - Simon Yates
** Mikel Nieve - Rafal Majka
* Richard Carapaz - Mikel Landa - Fausto Masnada - Alexis Vuillermoz

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties