Tom Dumoulin: "Ik gooi het ene cliché na het andere eruit"
Redactie
| 1 reacties

Tom Dumoulin hoopt in de Giro tijd te pakken in de tijdritten

Tom Dumoulin: "Ik gooi het ene cliché na het andere eruit"
Foto: © photonews

Tom Dumoulin is ongetwijfeld één van de kanshebbers op de eindzege in de Giro, maar toch wil de Nederlander en winnaar van twee jaar geleden niet te hard van stapel lopen.

Zaterdag gaat de Giro van start met een korte maar pittige tijdrit. "Als ik goeie benen heb, vind ik dat fantastisch", vertelt Dumoulin in gesprek met Sporza. "Als mijn benen niet zo goed zijn, is het een hel."

"De voorbereiding is op zich gelopen zoals ik wilde, maar het is nooit gezegd dat het dan zaterdag... Het moet klikken. Het verschil tussen winnen en verliezen is heel klein. Ik gooi het ene cliché na het andere eruit", lacht de kopman van Sunweb. 

Vervaeke en Bakelants

Bij de ploeg van Dumoulin staan er met Jan Bakelants en Louis Vervaeke ook twee Belgen aan de start. "Zij zijn heel belangrijk. Jan heeft veel ervaring en dat kan van pas komen, Louis is een hele goeie klimmer. Ik hoop dat ze me tot diep in de finale kunnen bijstaan", aldus Dumoulin

Pas op het einde van de tweede week zullen de klimmers echt hun hartje kunnen ophalen. "De tijdritten zijn leuk en aardig. Daar hoop ik een beetje voorsprong te pakken, maar het zal beslist worden in de bergen. De aanloop is best lang. In andere Giro's heb je altijd een bergrit in de eerste week, nu zullen we pas na een kleine twee weken weten waar we conditioneel echt staan. Daar moeten we aan wennen en dat zal ook wel moeilijk zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties