Trekt Mathieu van der Poel nu wél of niet naar WK in Yorkshire? "Beslissing is genomen"
Redactie
| 18 reacties

Mathieu van der Poel en Christoph Roodhooft hebben beslissing over WK op de weg al genomen

Trekt Mathieu van der Poel nu wél of niet naar WK in Yorkshire? "Beslissing is genomen"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel is de komende dagen aan de slag in de Belgian Mountainbike Challenge. Met succes, want donderdag was het Nederlandse fenomeen al de beste in de proloog. Ook over het WK op de weg is de knoop intussen doorgehakt, al wil zijn entourage nog niets lossen.

Zelfs voor Mathieu van der Poel is de overstap van de weg naar de MTB niet alledaags. "De positie is helemaal anders", citeert Het Nieuwsblad Van der Poel. "Op dit moment voelt het nog een beetje raar. Als ik progressie wil maken, moet ik gewoon vaker op de mountainbike rijden en door het klassieke voorjaar is dat er niet van gekomen."

Maar Van der Poel was dus wel meteen de beste in de proloog over 18,5 kilometer. Ondanks het feit dat hij vastzat achter een tractor. 

WK

Ondertussen moet Van der Poel ook al zijn programma voor de komende maanden plannen. De hamvraag is dan ook: trekt de renner van Corendon-Circus eind september naar het WK (op de weg) in Yorkshire? Of past hij net als Wout Van Aert? In september zijn er ook de Wereldbekers veldrijden in de VS én is er het testevent van het olympische MTB-parcours in Tokio. 

"We hebben beslist, maar we gaan het nog niet bekendmaken", aldus Van der Poel zelf. Ploegleider Christoph Roodhooft voegt eraan toe dat zijn programma volgende week bekendgemaakt wordt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties