Tweede vanop WK stelt met groot trainingsblok alles in functie van de Tour, ook Naesen van de partij
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Romain Bardet nu al volop bezig met voorbereiding op Ronde van Frankrijk

Tweede vanop WK stelt met groot trainingsblok alles in functie van de Tour, ook Naesen van de partij
Foto: © photonews

Zaterdag start in Bologna de Giro met heel wat kanshebbers, maar er zijn natuurlijk ook klassementsrenners die de eerste grote ronde van het jaar overslaan en alles zetten op de Tour. Romain Bardet is zeker één van hen. De Franse klimmer is al volop bezig met zijn voorbereiding.

Die houdt op dit moment in: vooral niet teveel wedstrijden rijden. Na het klassieke drieluik - Bardet reed naar de negende plaats in de Amstel en eindigde buiten de top tien in de Waalse Ardennenklassiekers - raakte de kopman van AG2R een week lang zijn fiets niet aan.

MET NAESEN NAAR SIERRA NEVADA

Nadien volgden al verkenningen van Tourritten in de Pyreneeën en deed Bardet ook de laatste dertig kilometer van de negende etappe. Een volgende fase is een hoogtestage op de Sierra Nevada, waar ook ploegmaat Oliver Naesen hem zal vergezellen. Er komen dus veel trainingssessies aan te pas.

"Ik voel me nu weer fris. Ik heb nog vijf weken tot mijn volgende koers en ik heb een groot trainingsblok in het vooruitzicht, maar ik hou van deze periode. Het echte seizoen start hier voor mij. Elke dag werk ik om in zo goed mogelijke conditie te arriveren aan de start van de Ronde van Frankrijk", zegt Bardet aan L'Equipe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties