Victor Campenaerts mag in openingstijdrit al heel vroeg aan de bak
Redactie
| 0 reacties

Campenaerts gaat om 16u57 van start in eerste tijdrit in de Giro

Victor Campenaerts mag in openingstijdrit al heel vroeg aan de bak
Foto: © photonews

Victor Campenaerts moet er op de eerste dag van de Ronde van Italië meteen staan. De tijdrit in Bologna schept dan ook mogelijkheden voor klimmerstypes, ook voor Campenaerts is het als tijdritspecialist een niet te missen afspraak. Zijn vroege starttijd is dan ook opmerkelijk.

Wie alle toppers hun eerste meters wil zien maken in de Ronde van Italië, zal er op tijd moeten bij zijn. De tijdrit in Bologna wordt pas 's avonds afgesloten en in de loop van de avond is er ook regen voorspeld. Daarom hebben enkele toprenners besloten om zo vroeg mogelijk van start te gaan. Ook Victor Campenaerts is één van hen.

DUMOULIN START ALS EERSTE

De houder van het werelduurrecord begint er al aan om 16u57, als eerste renner van Lotto-Soudal. Dat is zeven minuten nadat de eerste renner van start is gegaan en dat zal niemand minder dan Tom Dumoulin zijn. Onder andere Miguel Angel Lopez en Bob Jungels beginnen nog voor Cbampenaerts aan hun chronorit.

De grote naam die als laatste van start gaat, is Simon Yates. De Brit voelt niets voor een vroege start en begint eraan omstreeks 19u43. De verwachting is dat het vanaf 20u kan gaan regenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties