šŸŽ„ Elia Viviani nog gemotiveerder dan andere jaren en hoopt op iets 'speciaals' in de Giro
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Viviani hoopt in nationale driekleur te schitteren in de Giro

šŸŽ„ Elia Viviani nog gemotiveerder dan andere jaren en hoopt op iets 'speciaals' in de Giro
Foto: © photonews

In de openingstijdrit valt er voor Elia Viviani weinig te rapen, maar in de dagen nadien kan hij volop zijn kans gaan in de massasprinten. Voor de veelwinnaar van Deceuninck-Quick.Step krijgt de Giro van 2019 een extra dimensie omdat hij in zijn nationale trui rijdt.

De dag waarop Viviani nationaal kampioen werd, is één van de absolute hoogtepunten in zijn wielerloopbaan. "Ik had voordien nog nooit de tricolore gewonnen, in geen enkele categorie. Het was één van die dagen dat alles meezat. De beste manier om deze trui te tonen, is winnen. Ik wil zoveel mogelijk foto's van mezelf met het zegegebaar in deze trui."

OPNIEUW AL EEN RIST ZEGES BINNEN

Daar heeft de Italiaan dan ook al flink zijn best voor gedaan. "Ik heb in deze trui gewonnen in Hamburg, behaalde drie ritzeges in de Vuelta, won de Cadel Evans Great Ocean Road Race, een rit in de Tour Down Under, een rit in de Down Under en nu ook eentje in de Tirreno."

Viviani rekent nu op de magie van de Italiaanse driekleur om in de grote ronde van zijn eigen land te schitteren. "Met deze trui aan kan er ook in de Giro iets speciaal gebeuren." 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties