Campenaerts zal niet bovenaan eindigen in openingstijdrit Giro, winnaar mogelijk wel al gekend na denderende tijd
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Primoz Roglic zet knaltijd neer in tijdrit in Bologna

Campenaerts zal niet bovenaan eindigen in openingstijdrit Giro, winnaar mogelijk wel al gekend na denderende tijd
Foto: © photonews

Doordat verschillende kleppers al vroeg van start gingen om de regen te vermijden, kunnen we al een aardige balans opmaken van de tijdrit in Bologna in de Ronde van Italië. Campenaerts zal vanavond niet in het roze staan. Primoz Roglic mogelijk wel.

Dumoulin ging als eerste van start en mocht met een tijd van 13 minuten en 22 seconden gaan plaatsnemen in de hot seat. Slechts voor een vijftal minuutjes weliswaar en hij zal toch wel gehoopt hadden om zijn tijd langer bovenaan op de tabellen te zien. Verrassend genoeg was Lopez was een paar hondersten van een seconde sneller dan Dumoulin.

Ook Nibali had er echt wel zin in: de Italiaan deed nog eens vijf seconden af van de tijd van Lopez. Intussen was ook Campenaerts onderweg. De Belg had eveneens zijn zinnen gezet op deze tijdrit, maar moest toch een halve minuut toegeven op de Haai van Messina. Een zege voor onze landgenoot zal misschien voor de tweede of derde tijdrit in deze Giro zijn.

ROGLIC ZET DE REST OP TWINTIG SECONDEN EN MEER

De nochtans fraaie tijd van Nibali werd dan weer door zijn beurt aan flarden gereden toen Primoz Roglic aan de aankomst passeerde. De Sloveen van Jumbo-Visma was maar liefst 23 seconden sneller dan de Italiaan. De grote vraag: kan er nog iemand onder de tijd van de kopman van de Nederlandse formatie?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties